svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

Uz tā paša grābekļa...

Savāi, bet latviešu vēlētāji laikam neapzinas, ka arī otro reizi uzkāpjot uz grābekļa var tikt pie pamatīga puna. Savu izvēli esam izdarījuši. Nobalsojām par tiem kam uzticējāmies. Par to, vai esam izdarījuši pareizo izvēli, rādīs tikai laiks. Tomēr man jāatgādina, ka šie nākamie četri gadi paies ļoti ātri.
Varu izdarīt tikai dažus secinājumus. Apvienība "Par Labu Latviju" cieta fiasko, neskatoties uz Buldozera oratoriskajām spējām. Šinī gadījumā nostrādāja atmiņa par "labajiem" treknajiem gadiem, kad daudzi dabūja ar grābekli pa pieri. Šlesers un Ko dabūja smuku, glīti iepakotu kurvīti...
Attiecībā uz "Saskaņas Centru" ir jāsecina, ka daudzus cilvēkus sāk mocīt nostaļģija pēc vecajiem labajiem padomjlaikiem, kad viņu vietā visu darīja partija... Taču pat ilgas pēc nostaļģijas neatgriezīs tos laikus, kad indivīda vietā pēlēkās šūniņas kustināja kolektīvs, kas sevi dēvēja par kompartiju. Kaut gan A. Rubiks laikam darītu visu, lai šie laiki atgrieztos.
Par apvienību "Vienotība" varu izteikt visdziļāko līdzjūtību tās vēlētājiem un atbalstītājiem.  V. Dombrovskis ir lielisks cilvēks un labs kandidāts krīzes laikā. Bet ir viens liels "bet" - viņš visur saskata tikai un vienīgi ciparus un komatus. Cilvēciskais faktors viņam ir svešs. Ja jau jūs balsojāt par "Vienotību", tad esat gatavi arī kārtējam algu samazinājumam. Ne jau sev viņi samazinās algas... Algas samazinās valsts sektorā strādājošajiem - policijai, medicīnai, izglītībai... Saeima gudrajiem tā paliks tikpat liela, kā bija. "Vienotība" sasniedza savu pirmsvēlēšanu mērķi - uzvarēja "SC". Daudzi, drebot bailēs no "SC" iespējamo nākšanu pie varas, metās balsot par mazāko no ļaunumiem - "Vienotību". Bet tagad vēl atklājas, ka šis "mazais ļaunums" ir gatavs sākt sarunas ar "lielo ļaunumu" "Saskaņas Centru". Nav svarīgi, ar ko šīs sarunas beigsies, būtiski ir tas, ka "Vienotība" pārkāpa savus principus - sāk dialogu ar savu opozicionāru... Tas jau izklausas pēc nodevības pret saviem vēlētājiem. Un secinu, ka daudzi no vēlētājiem atkal uzkāpa uz tā paša grābekļa, uz kur kāpuši pēdējos 20 gadus...

5 komentāri:

  1. Jau cērtam sev pa pieri kopš 1991, bet es balsoju par VL (nevis VL/TBLNNK). Vismaz viņu uzskati sakrīt ar maniem - man ar to pietiek.

    AtbildētDzēst
  2. Vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi. Jāgaida, kad jaunā paaudze būs gudrā vecumā, tad redzēsim.

    AtbildētDzēst
  3. Bet viss nāk ar gadiem, es ceru!

    AtbildētDzēst
  4. Pilnībā piekrītu rakstam, bija ļoti noderīgs šis raksts.

    AtbildētDzēst

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...