pirmdiena, 2010. gada 31. maijs

Kam tiekam upurēti?

Urrrā patriotisms aug visām partijām. Jo mazāks dienu skaits līdz "zero" stundai, jo augstāku vilni tas sit. Ar to slimo visi. Tiesa, nacionāli noskaņotās partijas nekad to nav slēpušas. Bet unikāli ir tas, ka ar šo "slimību" sasirguši itin visi. Gan mītiskā un mistiskā "tautas kustība" (Par Labu Latviju), gan unikāli trīsgalvains (atvainojiet - nu jau četrgalvains) drakons, kas sevi lepni dēvē par "Vienotību". Te nu vairāk nav šaubu, ka "Vienotība" ir atkarīga no nevalstiskajām organizācijām, kas nu jau pilnīgi atklāti rāda savu ieinteresētību politikā. Tai pašā laikā viņiem nav kauna apgalvot, ka ir neitrāli un dara to visu sabiedrības interesēs. Unikāli ir arī tas, ka arī Saskaņas Centrs nespēj ar šo sērgu cīnīties, solīt sola daudz, bet reālā rīcība pierāda savtīgas intereses, kas stāv pāri visam. Viņi darīs un dara visu, lai izpatiktu mūsu lielajam austrumu lācim - Krievijai.
Pēkšņi visi ir tik balti un pūkaini, ka nav redzams neviens melnumiņš. Visi kārtējo reizi sola brīnumus. Viens no brīnumiem - nesamazināt pensijas. Interesants fakts, ņemot vērā ka Latvijā ir vairāk par 500 000 pensionāru, bet tikai 700 000 nodokļu maksātāju. Tad vēl piemetīsim klāt bezdarbniekus, kuriem teju vai visiem jau būs beidzies pabalstu termiņš un tos, kam tas jau ir beidzies. Teorētiski rēķinot sanāk, ka tie 700000 uztur visus 2 500 000 cilvēkus. 
Un tad visi naski sūkstas, ka Latvijā pieaugusi mirstība, samazinas dzimstība... Bet tai pašā laikā Klavs Olšteins no Jaunā Laika dzied par to, ka varētu samazināt māmiņu algas.... Kaut ko tik tuvredzīgu neredz pat Tautas Partija... Tas ir šai laikā, kad ģimeņu ienākumi ir samazinājušies vismaz divas reizes! Tas ka valstij klājas slikti, nenozīmē ka dzīve ir jāpadara neciešama arī jaunajai paaudzei.
Nevienam nav arī noslēpums, ka gandrīz visas partijas ir par pensijas vecuma paaugstināšanu. Paaugstinot pensijas, jaunas darba vietas netiks radītas. Būs tikai jaunas bezdarbnieku rindas un izmisuši cilvēki, kas palikuši bez darba un iztikas. Rezultātā būs milzums bomžu uz ielām un uz dzelzceļiem pieaugs to gadījumu skaits, kad cilvēki izdomās sevi upurēt savas valsts labā... Tas ka SC manipulē ar to, ka iebilst pret šo pasākumu, nebūt nenozīmē, ka solījumi tiks pildīti. Kā zināms, kopš šie liekēži Rīgā ir pie varas, vislielākie cietēji ir tieši bērni. Rīgas dome atrod miljonu visādiem unikāliem projektiem, bet pacentās atņemt bērniem to, ko deva iepriekšējie Rīgas saimnieki - pabalstu tiem bērniem, kas netika dārziņā. Un kur te ir viņu solījumi radīt jaunus bērnudārzus? Kaut kā tā arī palika - kā solījumi...
Kopsavilkumā varu teikt, ka visiem politiskajiem spekiem ir pie vienas vietas (atvainojiet par izteicienu), kas notiek ar pensionāriem un tās jaunajiem pilsoņiem - bērniem. Šo divu gadu laikā valdība jau pierādīja, ka bezdarbnieku liktenis viņiem ir vienaldzīgs. Kā saka Uldis Augulis (ZZS) - pietiek jau ar to vien, ka šiem cilvekiem pabiksta pie sāniem un pasaka: "Pietiek gurķoties, ej strādā!" Es te vienkāršoju visu, bet doma no tā galīgi nemainas... Tad ko mums darīt? Samierināties ar to, ka TP, LPP/LC, SC, JL, ZZS u.c. upurē  mūs savtīgu interešu vārdā? Divdesmit gadu laikā šie pravieši ir pierādījuši, ka viņiem uzticēties nedrīkst...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...