svētdiena, 2010. gada 2. maijs

Quo vadis...

Man arvien vairāk sāk likties, ka valdība ir vai nu mazohisti, vai sadisti. Viss atkarīgs no skatapunkta, kā uz to paraugas un iterpretē. Ja uzskatam viņus par mazohistiem, tad jādomā ka viņiem ļoti patīk uzklausīt vēlētāju zākāšanu, preses uzbraucienus, neapmierināto lamas un izmisušo lāstus. Bet ja tomēr uzskatam viņus par sadistiem, tad jāatzīst, ka viņiem laikam sagādā baudu zem logiem vērot neapmierinātu un izmisušu cilvēku piketus. Tikai tā viņi var apgalvot ka izpilda visas starptautisko kreditoru prasības. Es personīgi sliecos uz valdības sadismu, bet būtību tas nemaina. Valdība un "Vienotība" negūs plašu atbalstu, ja ignorēs cilvēku prasības. 
Protams, šobrīd viņi pat vairs neko nesola. Baidas sapīties savos vārdos.Policistu prasības valdība ignorēja un pat Linda Mūrniece (JL) neuzskatīja par vajadzīgu iziet un parunāt. Acīmredzot iekšlietu ministre bija aizņemta ar savas fermas aprūpi portālā www.draugiem.lv... Varbūt nākamreiz policistiem pievienosies mediķi, skolotāji, pensionāri, māmiņas, bezdarbnieki... Cik tas kopā būs? Miljons neapmierināto? Ir nācies dzirdēt (neoficiāli), ka tie cilveki, kas vēl ir saglabājuši savu darbu valsts un pašvaldību iestādēs, ir spiesti parakstīt papīrus par nepiedalīšanos masu pasākumos un demonstrācijās pret  valdību. Baumas nav bez pamata, bet apstiprināt tās ir tikpat grūti, kā deputātu pērkamību, par kuru debates atkal aizsāka Ženeta Jaunzeme-Grende.
Vēl pāris dienas apakaļ stājās spēkā likums, kas strādājošiem vecākiem nogriež bērnu kopšanas pabalstu. Un trakākais ir nevis tas, ka valdība nevēlas neko garantēt par kārtējo pabalstu un algu cirpšanu, bet gan tas, ka viņi klusē kā partizāni par to, kas sagaida nākotnē. Protams, viņi saka ka griezīs. Un viņi zin ko griezīs! Tikai viņiem nepietiek drosmes pateikt mērķi uz kuru tas būs vērsts. Vēlēšanas tak ir tuvu, bet "Vienotībai" balsis vajag... Vieglāk ir noklusēt un cerēt uz tām balsīm, kas atkristu savas lētticības dēļ.
Arī LPP/LC+TP nesnauž un asina savus ilkņus cerībā, ka varēs viegli tikt pie vietām Saeimā. Bet apvienība "Par Labu Latviju" nekaunas sevi saukt par tautas kustību, neskatoties uz to, ka viņus pārstāv tikai ietekmīgi uzņēmēji (tai skatā (AŠ)²), kas ar savu naudu centīsies ietekmēt politiku. Mafija ienāk politikā.
Un joprojām nesaprotu, ko partijas un apvienības var rīvēties savā starpā par J. Maizīti un Satversmes tiesas tiesnešu amatiem. Kāpēc gan nevarētu virzīt neitrālu un bezpartejisku amata kandidātu bez aizdomīgas pagātnes? Vai partijām un apvienībām piederīgie kandidāti tiešām būs godprātīgi, jeb lobēs tikai savu partiju intereses? Prezident V. Zatler, varbūt Tu virzīsi kandidātu uz ģenerālprokurora un ST amatiem?
Jautajums ir, kurp ejam Latvija? Uz bezdibeni? Vai uz gaišāku nākotni?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...