piektdiena, 2010. gada 21. maijs

Liekulības tirgus.

Jo tuvāk nāk vēlēšanas, jo aktīvāk partijas sāk prātot kā piepildīt savas kases, kuras nepildas tik ātri, kā to gribētos. Protams, tiem kas gaida naudiņu no apzinīgajiem ārzemju latviešiem, apelējot pie viņu dzimtajām saknēm, vēl nav aizdomājušies tik tālu, lai legalizētu naudas atmazgāšanu. Tāpēc šoreiz "Vienotību" likšu mierā. Viņi savu naudu apzinīgi gaida no ārzemēm, cerībā ka naivie letiņi, kas par dzimteni vairs atceras tikai sapņos, noticēs viņu pekstiņiem un sūtīs naudu kaudzes... Bet es ceru, ka viņu prāts ir pietiekami nobriedis, lai neticētu "Vienotības" solījumiem par izeju no krīzes.
Patiesībā runa ir par Tautas Partijas (TP) iniciatīvu. Kas tikai nav dzirdēts par šiem kampējiem un ierāvējiem. Bet aizdomāties līdz tam, ka tiem, kas ziedo partijām naudu, piešķir nodokļu atlaides, var tikai ļoti korumpētas partijas un to pārstāvji. Pati doma ir pilnīgi absurda. Tātad, kā zināms TP čupojas ar LPP/LC un "Par Labu Latviju". Tāpat visiem zinams ka šie nosaukumi asociējas ar ļoti lielu naudu. A. Šlesers, A. Šķēle, G. Ķirsons u.c. brīnumbērni, kas to vien gaida kā izdevīgāk legalizēt naudas līdzekļus. Loģiski ka uzņēmējiem būtu izdevīgi ieguldīt naudu kaut kādā tur partijā un n-tos gadus saņemt nodokļu atlaides. Laikam tak "Par Labu Latviju" būs apsolījusi dāsni atalgot TP, ja likumprojekts ieraudzīs dienas gaismu. Un tieši "Par Labu Latviju", kas dēvē sevi par "tautas kustību", bija gatavi tautai iesmērēt maksas vidējo izglītību, tieši viņi bija gatavi pieļaut latviešu valodas izmiršanu. Bet ko no tā iegūtu vēlētāji? 
Vēlētājiem tiks iespaidīgs kvantums reklāmu, daudz "lokomotīvju" uz reklāmas stendiem un bargu onkuļu ģīmji TV ekrānos. Rezultātā apmātā tauta atkal skries balsot par kampējiem un ierāvējiem. Perspektīvas iespaidīgas. Sakat ko gribat, bet šī ideja ir tikpat absurda, kā naudas taupīšanas politika samazinot algas medicīnas personālam, policijai un skolotajiem. Savukārt savas algas viņi samazināt nevēlējās. Jo viņi (deputāti) redz nevarot iztikt ar Ls 1000.- mēnesī. Ja šie kungi tiks atkal pie varas, varat aizmirst par latvisku un brīvu Latviju. Ar savu rīcību viņi ir parādījuši, ka viņiem Latvija un vēlētāji nerūp un nekad nav rūpējuši.
Vai nu es esmu pārāk dumjš, vai arī cilvēki jūk prātā atbalstot tādus monstrus kā TP, LPP/LC, "Vienotība", SC, "Par Labu Latviju" u.c. Ja šie cilvēki, kas Saeimā sēž tik daudzus gadus un maina piederību partijām ik gadu, nav spējuši sevi parādīt un pierādīt, tad viņu laiks ir pagājis. Ir pagājuši 20 gadi, bet rezultātā esam turpat kur bijām atgūstot neatkarību. Kauns mūsu politiķiem, partijām un apvienībām. Jo tuvāk nāk vēlēšanas, jo dullākas idejas partijām. Tas ir īsts liekulības tirgus...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...