otrdiena, 2010. gada 25. maijs

Vasaras karstie solījumi.


Ir skaisti cilvēki un mēdz būt arī skaisti vārdi. Bet ne vienmēr skaistus vārdus mēdz izteikt skaisti cilvēki. Tas pats attiecas uz partijām, apvienībām, brālībām un velns viņu sazin kādām tur vēl kustībām. Tas, ka Tautas Partija (TP)  sevi dēvē par tādu, nebūt nenozīmē ka tā atbalsta tautu. Patiesībā visi A. Šķēles vārdi ir pilnīgā pretstatā ar darbiem ko pastrādāja un pastrādā TP.
A. Šķēlem ļoti patīk pelt un gānīt V. Dombrovski un viņa valdību. Viņam patīk pārmest visus iespējamos grēkus, kādi vien ir atrodami Latvijas ekonomiskajā situācijā. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka tieši TP bija pie stūres "treknajos gados", ka tieši šī partija noveda valsti līdz kliņķim. Paradoksāli, ka A. Šķēle klārēja TP ārkārtas kongresā par atbildību, ko ir gatava uzņemties viņa TP. Tikai nav saprotams, kas uzņemsies atbildību par dažu mazo meža dīvainīšu pastrādātajiem (ne)darbiem. Vai, piemēram, A. Šķēle ir gatavs nest atbildību par A. Kalvīša darbību? Neesmu dzirdējis nevienu vārdu par to. Bet varbūt viņš visticamāk ar to domāja nākotnes iespējamos (ne)darbus, par kuriem ir gatavs atbildēt.
Kopsavilkumā varu tikai secināt, ka visi A. Šķēles kongresā izteiktie apgalvojumi, solījumu un pārmetumi V. Dombrovskim ir kārtējā skaudība un kāre pēc varas. Nepārprotiet, es nemīlu "Vienotību". Esmu pārliecinats ka viņi ir tādi paši vai pat vēl lielāki liekuļi par oranžajiem TP. Tomēr TP parādīja savu labo gribu, ka pameta valdību tieši pusgadu pirms vēlēšanām, cerībā, ka viņiem kārtējo reizi izdosies apvest cilvēkus ap stūri ar skaistiem vārdiem un solījumiem. 
Visa A. Šķēles būtība liecina par tiekšanos pēc varas. Tiek solīti visādi brīnumi, visādi nodokļu atvieglojumi, bet nav īsti saprotams, kā tiks papildinata valsts kase. Vai te atkal neož kāre pēc naudas, ko Latvijai aizdod starptautiskie kreditori? Vai tikai Jaunais Laiks (JL) nav atstājis TP pie sasistas un tukšas silītes? Varu derēt, ka biznesmeņu tiekšanās pēc varas nav nekas cits, kā mēģinājums stimulēt savus personīgos biznesus. Tikko viņi panāks savu, vēlētāji paliks neēduši pie savas sasistās silītes, ko būs sarūpējuši tie, par kuriem viņi tik aizrautīgi balsoja...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...