sestdiena, 2010. gada 1. maijs

Ko sola "Vienotība"?

Tad ko mums īsti sola "Vienotība"? Citēju:
  • Godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku
  • Cieņu pret cilvēku, toleranci un rosīgu pilsonisko sabiedrību
  • Sociāli atbildīgu tirgus ekonomiku
  • Kvalitatīvas izglītības, veselības aprūpes un sociālā atbalsta pieejamību
  • Efektīvu valsts pārvaldi
  • Nodokļu politiku, kas veicina modernu tautsaimniecības attīstību
  • Nacionālu, demokrātisku valsti Rietumu sabiedrībā
Un uz ko mēs varam cerēt vērojot "Vienotības" darbošanos un solījumus?
Tātad par 'godīgo un kompetento politiku'! Kā viņi var teikt, ka "Vienotība" piekopj godīgu un kompetentu politiku, ja līdz šim E. Repše (JL) visus finasiālos plānus ar SVF turēja un tur slepenībā? Ja kāds kaut ko grib teikt Saeimā, tā no E. Repšes vietas atskan brēciens: "Atvainojiet, tā ir slepena informācija!" 
Un kā ir ar 'cieņu pret cilvēku, toleranci un rosīgu pilsonisko sabiedrību'? Nevar būt runas par cieņu pret cilveku barojot ar solījumiem, kuri nav izpildāmi. Kādi bija JL solījumi pirms pašvaldību vēlēšanām un kādi bija darbi pēc tām? Tika apcirpti sociālie pabalsti, apcirpa ar nodokli neapliekamo minimumu, apcirpa algas visiem, tikai ne ministriem un deputatiem... Kur te ir cieņa? Pat Ģ. V. Kristovskis diezgan nekaunīgā veidā iegrābās ES maciņā pieņemot pabalstu un atsakoties no algas Rīgas Domē. Ar tādiem darbiem cieņu iegūt nevar. Maz ticams, ka sabiedrība uzķersies uz šī āķa atkārtoti.
Bet kur ir tā 'sociāli atbildīgā tirgus ekonomika'? Vai tad tā netika sagrauta? To ko iesāka TP (A. Kalvīša vadībā) to šobrīd piebeidz JL (V. Dombrovska vadībā) apliekot ar nodokļiem visu un visus. Bezdarba līmenis aug ar katru dienu. Bez pabalstiem un iztikas līdzekļiem paliek arvien lielāka sabiedrības daļa. Cilvēki pamet valsti un valsts zaudē iespēju saņemt nodokļus. Bet valdība un deputāti redz tikai skaitļus, reālā dzīve viņus neskar... Vēl neskar...
Vai tad 'kvalitatīva izglītība, veselības aprūpe un sociālā atbalsta pieejamība' ir iespejama tikai deklarējot šo frāzi? Ja jau "Vienotība" par to iestājas, tad kā tas nākas, ka pēc V. Dombrovska sarunas ar ar veselības ministra amata kandidāti Antru Sakni (PS), tika nolemts virzīt uz šo amatu pavisam citu personu? Nekādi paskaidrojumi netiek sniegti. Secinajumus varam izdarīt paši. Šī kandidāte laikam izteicās ko tādu, kas V. Dombrovska k-gam nav pieņemams. Acīmredzot viņa atklāti pateica, ka grib strādāt, nevis atsēdēt esošo laiku. Vai arī cits iemesls - JL negrib amata redzēt Pilsoniskās Savienības kandidātu? Lai kā arī nebūtu - izglītības sistēma ir iedragāta, bet veselības aprūpe ir sagrauta un jau kļuvusi nepieejama lielākajai sabiedrības daļai.
Un kur tad ir šī 'efektīvā valsts pārvalde'? Ministriju skaits saglabājas iepriekšējais. Viss solītais palicis solījumu līmenī. Visur valda birokrātija un savtīgas intereses. Ministri un deputāti vairāk ņemas ar sava biznesa lobēšanu, nekā ar valstij tik svarīgu problēmu risināšanu. Tas attiecas ne tikai uz "Vienotības", bet uz visu partiju pārstāvjiem.
Bet par 'nodokļu politiku, kas veicina modernu tautsaimniecības attīstību' neizteikšos, jo man vienkārši trūkst vārdu... Viss redzamais ir zem absolūtas kritikas. 
Laikam vienīgais, kam vēl nevaru piekasīties, ir punkts par 'nacionālu, demokrātisku valsti Rietumu sabiedrībā'. Principā jau skaitāmies demokrātiska valsts Rietumu sabiedrībā. Galu galā paši tak katru gadu ievēlam vienus un tos pašus vēžus, kas maina savu iepakojumu un pamet arvien jaunus un kārdinošākus saukļus. Ta piemēŗam "Par Labu Latviju" mums sola jau pēc 10 gadiem 3000 eiro katram. Vai ticēsim viņiem atkal?
Ko solīt vēlētājiem, lai politiķi viņus sadzirdētu?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...