trešdiena, 2010. gada 24. marts

"Tautas kalpu" balss...

Laikrakstā "Latvijas Avīze" (24.03.2010.) uzdūros interesantam rakstam: DISKUSIJA: Reformas Latvijā – valsts attīstībai un iedzīvotāju labklājībai? Nu jau atkal atsākas politiķu skaisto solījumu laiks. Jaunais Laiks (JL) plātas ar to, ka apturējuši ekonomikas lejupslīdi. Smieklīgi, es joprojām redzu cilvēku rindas NVA kantorī. 200000 cilveku ir bez darba un joprojām šis skaits aug. Tātad - tie ir meli. Ingrīda Circene (JL) :
"Nākotnē viena no mūsu prioritātēm būs demokrātiska un godīga valsts pārvalde, kā arī nodokļu iekasēšanas uzlabošana. Pašreiz Latvijā ir milzīgs skaits nodokļu nemaksātāju. Tādēļ godīgajiem cilvēkiem jāuztur ne vien sevi, bet arī šie nemaksātāji. Nevajag palielināt nodokļus tiem, kas maksā, bet gan iesaistīt nemaksātājus."
Tātad līdz šim esam dzīvojuši nedemokrātiski un negodīgā valsts pārvaldē. Un arī nodokļus neesam spējīgi iekasēt (tikai paaugstināt). Tātad secinājms - JL sola daudz, bet dara maz... Un tas jau ne pirmo reizi.
Arī Trautas Partija (TP) Andra Šķēles personā neatpalika:
"Bezdarbs piemeklējis aptuveni 200 000 iedzīvotāju, un ar katru mēnesi viņu skaits pieaug par 10 000. Gan TP, gan mani centieni bija veltīti tam, lai pieliktu punktu šai nejēdzībai. Tādēļ, aizejot opozīcijā, mēs iestāsimies par konkrētām lietām. Pirmkārt, valdība tuvākos gadus nedrīkst celt nodokļus. Otrkārt, vēlamies, lai valsts administrācijas tēriņi tiktu nopietni samazināti. Vēlamies redzēt daudz kompaktāku valdību..."
Nu johaidī.. Vai tad tieši TP nebija atbildīga par to, ka valsti noveda līdz kliņķim!? Un tad kad grima lielie uzņēmumi (tai skaitā TAPEKS grupa ar meitasuzņēmumiem), kur bija balsis kas iestātos par cilvēkiem kam nav vairs darba... A.Šķeles vārdi liekas nožēlojami un pliekani. Visus šos gadus TP bijusi pie stūres, bet nevelna nav izdarījusi (ja neskaita savu cauro kabatu piepildīšanu).
Bet runājot par kreiso spēku pārstāvi Valēriju Agešinu no Saskaņas Centra (SC), jāatzīst - diskusijā viņš bārstīja solījumus cik tik uziet... Vienīgā nelaime, ka viņu solījumi ir tikpat daudz vērti, kā valdošo partiju solījumi. Visiem tak zinams cik "harmoniska" personība ir Nils Ušakovs un viņa kolēģi. Pirmais ko šamie izdarīja Rīgas Domē - apcirpa pabalstus bērniem! Dīvainā kārtā vairumam no viņiem ir zināmas problēmas ar valsts valodu, kuru nav iemācījušies visu mūžu dzīvojot Latvijā. Un tad kad tiek pie varas, tad tikai un vienīgi pipilda savas kabatas ar naudiņu nebaltajām dienām. Ir tak krīze - jāgrābj ko var...
Pilsoniskā Savienība (PS) iztecās gana skaisti, lai būtu ticami. Diemžēl zinot iepriekšējo politisko spēku solījumus, es neticu arī Ilzes Viņķeles solītajam. Pārāk skaisti jau izklausas... Vienīgi ko cenšos saprast savā dumjajā nerra prātiņā - kā tas nākas ka PS čupojas ar JL!?



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...