sestdiena, 2010. gada 17. aprīlis

Kas tad tomēr iegāza trusīti Rodžeru?

Vēl arvien nerimstas atskaņas par J. Maizīša neapstiprināšanu ģenerālprokurora amatā. Vissāpīgāk to laikam uztver V. Dombrovskis (JL). Citēju no portāla www.ir.lv:
Kā norādīja premjers, viņa kā mazākumvaldības vadītāja “sarkanās līnijas” tieši skar valsts finansiālās stabilitātes jautājumus. “Ja [Saeimā] tiks pieņemti lēmumi, kas sagrauj starptautiskā aizdevuma programmu un atkal vedīs valstī finansiālajā nestabilitātē, kāda tā bija pirms gada, tādā gadījumā tā ir “sarkanā līnija”. Tas ir bijis mans galvenais uzstādījums sarunās ar visām Saeimas frakcijām.” 

Un arī Ģ. V. Kristovskis (PS) ir visai sakapinājis savas emocijas. Lūk citāts no www.vienotiba.lv:

„Saeimas deputāti, 15. aprīlī aizklāti balsojot pret Jāņa Maizīša atkārotu apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā, ir metuši gļēvu izaicinājumu tiesiskai Latvijas valstij.”
 Patiesībā nekādi netieku gudrs, kā tas nākas, ka viens mazs mazītiņš trusītis Rodžers, kurš visu laiku bijis tik nemanāmi aizņemts ar A. Lemberga (ZZS) izķidāšanu, var sacelt tādu ažiotāžu. Ņemot vērā ka J. Maizīti atkārtoti nominēja tik labi zinamais un skandalozais I. Bičkovičs, tad rodas pamatots jautājums - kam ir izdevīgs Saeimas balsojums? Atliek pieņemt visreālāko pieņēmumu. Kāds šo scenāriju ir pasūtījis. Bet par to jāpateicas TP, ZZS un TB/LNNK. Lūk citāts no laikraksta www.la.lv:
Tomēr šī gada sākumā "JL" un PS pārstāvji jau iesniedza grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredzēja atklātu balsojumu par ģenerālprokuroru, bet Saeima šo priekšlikumu noraidīja. Pret toreiz balsoja 59 deputāti – Tautas partijas, Zaļo un zemnieku savienības, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, "Saskaņas centra", LPP/"LC", kā arī Jakovs Pliners ("PCTVL").
Salīdzinot ar gada sākumu un tagadni, nekas nav mainījies. TP un ZZS kategoriski iebilst pret atklātu balsošanu. Un gan jau vēl daži ēnā tupēdami paslepus neatbalsta šo pasākumu. I. Bičkovičs apņēmies jaunu kandidātu neizvirzīt līdz nākamās Saeimas vēlēšanām. Bet rudenī gan jau Saeima J. Maizīti apstiprinās atkārtoti. Tas varētu būt izdevīgi A. Lembergam (ZZS). Un protams, arī citi tikpat apšaubāmi politiķi (A. Šķēle (TP), A. Šlesers (LPP/LC) u.c. vēl inkognito) varētu par šo pasākumu priecāties. V. Dombrovskis aizņemts ar dumpīgo Saeimu, bet paši pa to laiku aktivizēs reklāmas pasākumus vēlētāju smadzeņu izskalošanai. Bet jāatzīst, ka V. Dombrovskis tomēr šajā situācijā atgādina mazu niķīgu bērnu, kam lielie onkuļi atņēmuši bonbongu. Tātad jāsecina, ka vēl viens Valdi neapmierinošs solījums un varam atlaist Saeimu. Ja tā padomā, tas būtu pat labāk. Vismaz mūsu oligarhi, kas simulē tautas kustību, parādītu ka ir vienotāki par Vienotību. Nokristu biezais priekškars no uzņēmēju organizācijas "Par Labu Latviju". Viņi joprojām laužas un slēpj savu saistību ar TP un LPP/LC.

Kā redzams, trusītis Rodžers ir tikai ēsma valdībai...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...