trešdiena, 2010. gada 14. aprīlis

Urā! Prēmiju laiks...

Laikam tak beidzot esam no krīzes purva izpeldējuši tīros ūdeņos, kur var redzēt zemi zem kājām... Tā vismaz lēma valdība. Un valdība satāv arī no Jaunā Laika (JL), kas vēl pagājušā gada nogalē, cirpa un mērija katra vēlētāja budžetu... Tad atkal cirpa un atkal mērija pēc pašvaldību vēlēšanām, kad vēlētājiem bija sasolīti zelta kalni... Bet pensionāri un ģimenes izjuta ko nozīmē tukšie solījumi. Valdība uzskatīja labāk turēt vārdu starptautiskajiem kreditoriem, bet apcirpt jau tā badā mirstošus pensionārus un izmisušas māmiņas. Laikam valdība nepadomāja, ka ne pensionāri, ne bērni un mātes no zila gaisa pārtikt nevar. Bet kuru gan tas interesē... Tikai tos, kas no tās cirpšanas ir cietuši.
Te pēkšņi valdība sadomāja atbalstīt lielo valsts monopoluzņēmumu prasības pēc prēmijām. Jo lūk darbinieki esot zelta vērti un tos vajag atbalstīt... Es jau neapgalvoju ka nevajag. Par labu darbu pienākas labs atalgojums. Tikai kāpēc nostādīt vienu sabiedrības daļu izdevīgākā situācijā pret otru? Varu saderēt - “Latvijas dzelzceļš” (un meitasuzņēmumos), “Latvenergo” (un meitasuzņēmumos), „Latvijas valsts meži”, „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, „Starptautiskā lidosta „Rīga”, „Latvijas autoceļu uzturētājs”, „Latvijas gaisa satiksme”, “Latvijas pasts”, „Getliņi EKO” un „Rīgas Ūdens” darbinieki ir stāvā sajūsmā. Bet kā ir citu valsts uzņēmumu un darbinieku interesēm? Vai viņi strādā sliktāk nekā citi? Vai mediķi, kareivji, ugunsdzēsēji, policisti u.c. struktūru darbinieki nav pelnījuši piemaksas par darbu?
Ja būs kārtējie grautiņi pie Saeimas, vai policija un armija sniegs atbalstu valdībai? Vai mediķiem nebūs rūgtums redzot palātā kādu no tiem vīriem, kas nenovērtē viņu darbu? Vai skolotāji bendējot nervus ar nepaklausīgiem audzēkņiem arī nav pelnījuši iespēju izdzīvot? Es nezinu, vai būtu spējīgs aizstāvēt un ārstēt tādus cilvēkus, kas atklāti ņirgājas par cilvēkiem.
Ja jau krīzes sekas likvidētas, tad dod visiem līdzīgas iespejas. Ja krīze vēl eksistē, tad nevajag kacināt tautu! Esošā pieredze rāda, ka visas lielās prēmijas nonāk šo uzņēmumu valdes locekļu maciņos. Vai šis lēmums ir paredzēts dažiem desmit darbiniekiem - valdes locekļiem? Vēlēšanas tak vēl priekša, dāmas un kungi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...