ceturtdiena, 2010. gada 15. aprīlis

Virzītājspēks - nauda...

Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī. Tā vismaz tiek uzskatīts. Ir daudz visādu partiju, apvienību, organizāciju. Tās strīdas savā starpa, uzrauga viena otru. Un viena otrai acī atklāti neknābj. Bet tikko kāds neuzmanīgi pagriež muguru, ta saņem ne tikai knābienu, bet pat spērienu pa zināmu vietu. Tā A. Šķēle (TP) spēra V. Dombrovskim (JL) tīksminoties par A. Šlesera (LPP/LC) izdarībām, solot pievienoties valdībai. Tomēr jāatzīst ka visus šos politiskos spēkus, kas ir valdījuši Latvijā pēdējos 20 gadus, virza tikai viens virzītājspēks - NAUDA!
Interesanti ka nevienam neliekas aizdomīgi, kā tautas kalpi tiek pie grezniem auto, skaistām mājām, lieliem naudas uzkrājumiem un fantastiskiem amatiem dažādu uzņēmumu valdēs. Patlaban ir laiks, kad uzpeld politiķu nodokļu deklarācijas. Nav jau smuki lūrēt svešos maciņos. Bet ko lai dara, ka vairumam cilvēku tur ir dziļu mīnusu. Un izrādas ka arī mūsu finansu ministram E. Repšem (JL) tie ir visai graujoši. Nekādi netieku gudrs, kā viņš vēl nav pārdevis savu ādas uzvalku...
Tātad, kā mūsdienu politiķi un deputāti tiek pie naudas, lai iegādātos īpašumus? TP, LPP/LC, JL, LZS u.c. bijušās un esošās partijas mūžīgi mūžos solījušas aizstrāvēt savu vēlētāju intereses. Bet kur viņi ņem līdzekļus, lai veidotu reklāmas kampaņas priekšvēlēšanu cīņās? Daži labi uzņēmēji ir izteikušies par korupciju valdībā, kas jau daudzus gadus zeļ un plaukst. 
Lūk tad liekas saprotams, kāpēc TP un LPP/LC tik sakāpinati ņem pie sirds ka zaudē vēlētāju atbalst. Lūk tāpēc tika radīta uzņēmēju apvienība, kuras aizsegā strādātu tie tautas kalpi, kas jau daudzus gadus cilvēkiem sola leiputriju un zelta kalnus. Vai tad šobrīd Par Labu Latviju nesola to pašu ko TP un LPP/LC pirms četriem gadiem? Vai pirms astoņiem gadiem nebija tādi paši solījumi? Un kas notirk, kad pie stūres tiek SC? Piemēram Rīgas Satiksmē tika radīta vēl viena valdes darboņa vieta SC bīdītai personai. Un tas notika tikko šie nonāca pie stūres Rīgas Domē.
Korupcija zeļ un plaukst, bet vēlētājiem tas nav jāzin, jo viņu pienākums ir atkārtoti ievēlēt korumpētus politiķus, kas lobē to uzņēmēju intereses, kas pa klusam atvēl vairākus desmit tūkstošus latus par sev izdevīgu likumu pieņemšanu. Un tikko vadošās partijas sāk zaudēt sabiedrības uzticību, tā rodas mistiskas apvienības, kas vecos vēzīšus padara kristāldzidrus un nevainīgus. Jauno apvienību ēnā snauduļo vecie politiķi ietērpti jauno organizāciju krāsās. Bet kas šiem kungiem un dāmām neļāva savus solījumus pildīt visus šos gadus?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...