piektdiena, 2010. gada 30. aprīlis

Neizbēgama ir tikai nāve un nodokļi.

Protams, ir patīkami dzirdēt to, ka mūsu politiķi kaut ko dara. Ka daži jau šobrīd kaļ applēses par nākamā gada budžetu. Viena daļa to pieprasa (TP, LPP/LC, ZZS), citi mēģina atkratīties ar citiem svarīgākiem darbiem. Un tomēr gadās ka kāds politiķis zaudē modrību un izrunājas vairāk, nekā būtu pieļaujams.
Piemēram Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) pieļāva iespēju lielo budžeta deficītu lāpīt ar naudiņu ko piespiedu kārtā izvelk no pensionāru maciņiem. Apmēram tā, kā tas bija PSRS laikos, kad naudas vietā mēdza iebarot vērtspapīrus (obligācijas). Tiesa, nav gan īsti saprotams, kā valsts šo parādu atdotu. Pensionāri tak nemēdz dzīvot mūžīgi. Cilvēkiem gribas dzīvot cilvēcīgi vēl šinī saulē, nevis paņemt nevērtīgus papīra gabalus viņsaulē. Un kas notiks tai gadījumā, ja Latvija tomēr pāries uz eiro? Vai obligācijas atkal zaudēs kādu "nullīti" un būs makalatūras vērtē? Bet ja ieskatās tālākā nākotnē, iespējams ka šī pensionāra mazmazbērns varēs cerēt uz kādu lieku eirocentu...
Bet tad vēl pavisam nesen viens "Vienotības" atzars, kam karājas klāt birka JL, nolēma ka pensionārus un pensijas neaiztiks. Brīnišķīga ziņa tiem, kas to cerēja sagaidīt. Bet rodas jautājums! Vai tad "Vienotība" nesaskaņo savu darbību un sakāmo? Te sanāk ka "labā roka" (PS) nezina ko dara "kreisā roka" (JL). Kas tad vieno šīs trīss partijas (PS, JL, SCP)? Vēlēšanu saraksts un nauda, jeb vienota ideja par Latviju?
Un visbeidzot visšokējošāk ir uzzināt, ka Starptautiskais Valūtas Fonds (SVF) aģitē valdību uz apzinātu  cilvēku krāpšanu! Shēmas būtība ir gaužām vienkārša. Uztaisa zvērīgu nekustamā īpašuma nodokli un atceļ nodokļu atvieglojumus trūcīgajiem. Rezultātā nodoklis krātos līdz brīdim, kamēr izmisušais cilveks savu īpašumu pārdotu, vai aizietu pie senčiem uz labākiem medību laukiem (jādomā ka nomirtu bada nāvē). Rezultātā nodokli nāktos nomaksāt mantiniekiem. Jau kopš neatminamiem laikiem ir zināms, ka nevar izbēgt no nāves un nodokļiem.
Tad ko mēs varam gaidīt no valdības? Aklu pakļaušanos SVF un nodokļu slogu ko nevaram pavilkt? Jeb varbūt valdība tomēr aplaupīs pensionārus un maznodrošinātos? Neviens no variantiem nekādu pārsteigumu neizraisītu. Jau zināms, ka JL neturēja vārdu pensionāriem pirms pašvaldību vēlēšanām. Bet visi nodomi, kas skar aizdevumu Latvijai, ir tik slepeni, ka pat Neo to nezina... 
Padomāsim par to, dāmas un kungi...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...