piektdiena, 2010. gada 9. aprīlis

Vai šantāža?

Vareni, izskatas ka valsts turpinās iet uz grunti neatkarīgi no tā vai VID tiks piešķirti tie divi miljoni latu, vai arī netiks. Einaram Repšem (JL) izteikts ultimāts lūguma formā - vai nu maksā mums par daba kvalitati, jeb arī mēs ņemsim kukuļus skaistās iesmaržinātās aploksnēs. Katram kokam ir divi gali. Tāpat ir ar šo prasību.
Pieļausim domu, ka E. Repše piekāpsies un atradīs prasīto naudu.... Tad VID prasībai būs ķēdes reakcija. Savas prasības izvirzīs mediķi - ja negribat mirt, maksājiet par darba kvalitāti! Tam sekos skolotāji - ja negribat augt kā analfabēti, maksājiet par lojalitāti! Un tā varētu turpināt ilgi... Bet pietiks.
Un pieļausim domu tagad ka E. Repše neatradīs līdzekļus... VID acīmredzot pieļauj domu kļūt nelojāliem pret valsti. Tātad uzņēmēji vēsā mierā varēs atpirkties no sava ļaunākā murga - VID. Jebkurā gadījumā E. Repše ir zaudētājs. Būs vien tas strīpainais ādas uzvalks jāpārdod par bargu naudu... Vēl paliek iespēja VID tīrīšana, bet tas nebūs efektīvi, jo ikviens cilveks, kas nonācis bezizejā, meklēs iespēju no tās izkļūt. Ja sāk trūkt naudas pat primāro vajadzību apmierināšanai, tad vienīgā iespēja ir kukuļi... Lai kurš nonāktu VID šefa amatā, agri vai vēlu izvirzīs savas prasības!
Bet vispār ja tā padomā - vai tie 2 miljoni latu tiešām nonaktu tur kur vajag? Man ir manamas šaubas, ka šī naudiņa nonāktu līdz VID "resnajam" galam, kur bosi to sadalītu savā starpā - savas lojalitātes garantam... Visi mēs esam pērkami. Dažu var uzpirkt ar varu, citu ar naudu, bet vēl citi ir nepiepildāmi un rijīgi līdz riebumam. Varbūt kāds grib mani uzpirkt? Tas ir iespējams, ja vien zin kā to darīt... ;-)
Secinājumi: valstij nav līdzekļu, lai apmierinātu valsts sektorā strādājošo vajadzības un to nebūs arī tad, ja nebūs lojāla VID, kas tos iekasēs! Gaidīsim, kad valsts sektorā strādājošie atkal izies ielās? Lai jums veicas kungi un dāmas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...