trešdiena, 2010. gada 21. aprīlis

Bruģējam ceļu uz elli...

Kārtējo reizi nākas pabrīnīties par savādajiem lēmumiem, ko pieņem valdība. Šoreiz tā ar vieglu roku izmeta 13 miljonus latu. Bet nevis vienkārši izmeta, bet gan "pasniedza" ar tādu kā dāsnu roku tiem 25 tūkstošiem bezdarbnieku, kam beigušies pabalsti... Tā ir tā saucamā "stipendiju" nauda. Bet jautājums paliek aktuāls tiem 100 000, kas pie tās netiks un vēl tiem daudziem desmit tūkstošiem, kas bez pabalsta paliks rudenī. Tātad šiem cilvēkiem ir jānomirst badā, jeb jāņem rokās sūdu dakšas un jāiet slānīt valdība.
Gribētos jau zināt, vai ar tiem 100 latiem var iztikt mēnesi? Laikam tak uz to stipendiju vietu valdības vīri un deputāti nepieteiksies? Bet pazemot cilvekus ar šiem grašiem nav nekādu sirdsapziņas pārmetumu... Tā jau ir necieņa pret cilvēkiem, pret saviem vēlētājiem. Lai kā neciešuu Tautas Partiju (TP) tās liekulīgās politikas dēļ, bet Edgars Zalāns (TP) norāda, ka tas ir:
"klajš valdošās koalīcijas īstermiņa domāšanas paraugs: ar pagaidu risinājumu - 100 latu stipendijām - novērst sociālos nemierus līdz vēlēšanām, pieverot acis uz to, ka rudenī budžeta nauda būs izsīkusi, bet bez darba un līdz ar to bez iztikas palikušo cilvēku problēmas būs vēl vairāk samilzušas".
Bet laikam šī valdība nedoma par to, kas būs pēc 10. Saeimas vēlēšanām. Tas viņus neskars tik ilgi, kamēr neapmierinatā tauta neķeras šiem pie rīkles. Jebkurā gadījumā par katru neapmierinātības izpausmi, šī Saeima atļausies vēlētājiem pārmest nepateicību. Šie politiķi rūpīgi un ar nodomu cītīgi zāģē zaru uz kura paši sēž. Gan tie, kas šobrīd pamet saviem vēlētājiem ubaga grašus (100 latu stipendijas), gan tie, kas cītīgi gremdē valdību (TP, LPP/LC, ZZS u.c.) ar savām sīkajām šantāžām un izlēcieniem. Neesmu ticīgais, bet dievi (lai cik daudz un kādi viņi nebūtu) ir mani liecinieki, šie cilvēki cītīgi bruģē savu un mūsu ceļu uz elli...
Vai Saeimā un valdībā atradīsies kāds drosminieks, kas savu algu un kompensācijas samainīs pret 100 latu stipendiju? Gaidu drosminiekus, kas pieteiksies...


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...