pirmdiena, 2010. gada 12. aprīlis

Tautas kustība?

Kas tad ir īsti šī kustība "Par Labu Latviju", kas lepni sevi dēvē par tautas kustību. Kas ir šī tauta? Vai tie ir uzņēmēji, kas tiecas vārīties politiskajā katlā? Pēc visa spriežot tā ir tā tautas daļa, kas vai nu daudz solīja 9. Saeimas vēlēšanās, vai arī sniedza lielu atbalstu tām partijām, kuras šobrīd cieš pamatīgu politisku fiasko. Nevienam tak nav noslepums, ka šai mistiskajai kustībai gatavojas pievienoties tādi uzņēji kā A.Šķēle un A.Šlesers. Es ceru, ka neesmu vienīgais, kas šajā kustībā saskata vecos vēzīšus jaunos iepakojumos, kuru iepako G. Ķirsona (nu jau iedragātā) personība.
Tas, ka A. Šlesers, tik skaisti aizstāvēja G. Ķirsonu LNT raidījumā "900 sekundes" pret S. Ēlertes izteikumiem, neliecina par strātēģisku un saprātīgu pieeju. Diez vai nopietns politiķis atļautos izgāzt savu žulti  tik atklātā veidā. Pēdējā laikā A. Šleseru laikam ļoti nomāc arvien pieaugošā kritika masu mēdijos. Un tas bija manāms arī A. Šlesera vārdos:
"Viens no šādiem cilvēkiem ir Sarmīte Ēlerte, kura ir ilgstoši vadījusi Sorosa fondu, bijusi fonda galvenais ideologs. Viņa šodien pauž viedokli, ka šodien, redz, nav nepieciešams politikā iet uzņēmējiem. A kas tad ir Sarmīte Ēlerte? Privatizējusi savā laikā laikrakstu "Diena", diezgan veiksmīgi - pa santīmiem. Pēc tam pelnīja daudzus miljonus, pēc tam pārdeva, nopelnīja miljonus. Un tagad viņa kā uzņēmēja ar kompartijas pieredzi. Un, starp citu, kāpēc sabiedrība nerunā, ka Sarmīte Ēlerte kompartijā iestājās tikai 80.gadu beigās? Tas ir kaut kā līdzīgi kā tagad, kad viņa nevar izšķirties, kurai partijai pievienoties, jo izskatās, ka tā ir kompartijas biedra karte kaut kur saglabāta un šad un tad, pieliekot pie krūts, silda apziņu, ka viņai šie ideāli ir svēti.. Es nekad neesmu bijis kompartijā, bet cilvēki, kuri tur ir bijuši, uzvedas kā tādi svētie"
Bet A. Šlesers aizmirsa to, ka pat tie kas bijuši kompartijā, nemēdz lieki mētāties ar solījumiem tautai. Tas ir nevēlami un pat bīstami. Uzsaukumi un saukļi šai jaunajai kustībai (es teiktu - ka nu jau partijai) ir skaisti, bet vai tie nebija skaisti arī citām partijām? Kur tie ir tagad? Aizmirsti un neizpildīti solījumi, kā rezultātā cilvēki pamet valsti, lai dzīvotu kā cilvēki svešā zemē, nevis kā bomži savā zemē. Bet tas ka šī jaunizceptā apvienība vēlas izveidot nāciju sakrustojot trīs iespējamo valodu kokteili, ir tik traka, ka man trūkst vārdu! Tatad, doma ir radīt nāciju, kas runātu latviešu, krievu un angļu valodās. Principa tas nozīmē to, ka latviešu valoda izmirs visai ātri. Uzņēmēji runās (jau joprojām runā) pārsvarā krievu un angļu valodās. Un tie mazie melnie strādnieciņi pat nesapratīs ko no viņiem grib. Man kaut kā pagaisusi tā cerība, ka pašreizējā politiskā elite no tiesas grib kaut ko darīt tautas labā. Jau n-tos gadus šie kungi par saviem vēlētājiem atceras ik pēc diviem gadiem - kad tuvojas vai nu Saeimas, vai pašvaldību vēlēšanas. Tad nu solījumi birst kā no pārpilnības raga. Gluži kā daudzas Zelta Zivtiņas, kas gatavas izpildīt visdažādāko sabiedrības slāņu iegribas. Bet tikko nokļūst ūdenī, dara visu lai piebāztu savus cauros maciņus ar skanošo nebaltajām dienām. Apetīte rodas ēdot. Un uzņēmēju kustībai "Par Labu Latviju" tā varētu būt varen zvērīga...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...