svētdiena, 2010. gada 11. aprīlis

Pašu labklājība, pašu rokās.

Mūsu labklājība esot mūsu rokās! Apmeram tā to saka mūsu labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Viņa fantāzija sliecas uz to, ka katram pašam esot jādomā ko varot darīt savas valsts labā. Ja cilvēki negribēšot, nekas pats no sevis nenotikšot. Nu, viņam varētu būt taisnība. Pelnīsim naudiņu? Tad nu sāksim domāt, dāmas un kungi, kā pašiem iemācīties to naudiņu nopelnīt!
Varbūt kāds politiskais spēks mūs noalgos (nopirks) un dziedāsim slavas dziesmas tā vietā, lai viņus gānītu un lamātu? ;-)
Bet varbūt pārdosim savas balsis par bargu naudu? Cik varētu prasīt? Ls 10000 par balsi? Apmēram tikpat daudz, cik "Vienotība" prasa par kandidātu iekļaušanu sarakstā? Hmm... Un ja nu brīnums notiek? Ja nu politiķi šķiras no naudiņas? Vai iesim deklarēt ienākumus? ;-))
Vai var pelnīt ar šantāžu? Mēģināsim pieķert politiķus nedarbos un pieprasīsim izpirkumu? Bet tad jābūt labai drosmei un cietam kā kramam. Un tas ir riskanti. Uzdursies kādam oligarham un viņa miesassargi dzīvam ādu nodīrās...
Bet varbūt vienkārši brauksim uz ārzemēm peļņā? Tas ir visvienkāršākais veids, ja vien vari būt drošs par savu veiksmi. Prom brauc pat ārsti un medmāsas, lai strādātu tur par sanitāriem, saņemot vairāk, nekā valsts var dot šeit... Par ko tas liecina G.Auguļa k-gs?
Interesanti, kā G.Augulis cer panākt to, ka visi laimes meklētāji atgriežas mājās? Ja kādam paveiksies tik daudz, ka atrod drošu darbu ārzemēs ar kuru varu nodrošināt savu ģimeni, tad kāpēc man atgriezties valstī kurā valda haoss, nabadzība un izmisums? Kāpēc atgriezties tur, kur valda negodīgi un pērkami politiķi? Kāpēc man saņemt mazākus ienākumus dzimtajā zemē un atteikties no pārtikušas dzīves tur, kur varu dzīvot cilvēcisku dzīvi?
Vai G.Augulis un pārējie varas parstāvji var atbildēt uz šo jautājumu? Bet varbūt kungiem tas nav saprotams? Ja  grūti sagremot šos jautājumus, varu pārfrāzēt, bet tad tikai jāuzraksta meils. Nekad neesmu dzirdējis, ka politiķi savus solījumus pildītu. Visur valda meli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Priecāšos par jūsu izteiktajiem viedokļiem! Paldies par atsaucību.

Ar cieņu
Mārtiņš


nothing special... (A.Slakteris no Latvijas)
sava kabata katram tuvāka...